Nadobudnutie tovaru z iného štátu - Betáková, Jaroslava
Na účely dane z pridanej hodnoty pojem "nadobudnutie tovaru v SR" predstavuje nákup tovaru z iného členského štátu zdaniteľnou osobou (podnikateľom, v určitých prípadoch i nepodnikateľom). Vzhľadom na to, že nadobudnutie tovaru v SR sa spája s povinnosťou odvodu DPH do štátneho rozočtu v SR, je potrebné vedieť, za akých podmienok a v ktorom momente dochádza k vzniku daňovej povinnosti. Nadobudnutie tovaru v SR. Nadobudnutie nového dopravného prostriedku z iného členského štátu. Nadobudnutie tovaru v režime call-off stock.