Zdanenie príjmu z prevodu vlastníctva nehnuteľnosti po ustanovenej lehote - Klabníková, Klára
S cieľom splnenia si dodatočnej povinnosti podať DPFO aj za predchádzajúce zdaňovacie obdobia, v ktorých FO predala nehnuteľnosť a vznikla jej daňová povinnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov a tento príjem zdaniť, ale túto povinnosť si nesplnila do konca roku, v ktorom príjem za predaj nehnuteľnosti prijala, vláda SR ustanovila podmienky, za ktorých došlo k upusteniu od vyrubenia úroku z omeškania za nezaplatenie dane z príjmu z predaja nehnuteľnosti vo výške a v ustanovenej lehote a k upusteniu od uloženia pokuty za nepodanie daňového priznania vzťahujúceho sa na prevod vlastníctva nehnuteľnosti. Vyhľadávacia činnosť pri správe daní. Posúdenie príjmu z prevodu vlastníctva nehnuteľnosti podľa zákona o dani z príjmov na účely zdanenia. Uplatnenie výdavkov pri príjmoch z predaja nehnuteľnosti na účely zdanenia.