Materiálny verzus formálny právny štát: mýty a kontroverzie - Meteňkanyč, Olexij
Analýza dvoch dominantných konceptov v chápaní demokratického a právneho štátu - materiálneho a formálneho. Korene konceptu materiálneho právneho štátu v našich podmienkach. Vybrané mýty o koncepte formálneho právneho štátu. Hodnotová neutralita formálneho právneho štátu. Konfrontácia materiálneho a formálneho právneho štátu.