Mikroplasty a nakladanie s odpadmi - Maslen, Michal
Problematika výskytu drobných častíc z plastu v zložkách životného prostredia (voda, pôda, ovzdušie). Reakcia na štúdie, skúmajúce výskyt týchto častíc vo vodných a morských živočíchoch, v potravinovom reťazci, aj v ľudských organizmoch. Správa SAPEA. Zálohovanie jednorazových obalov ako nástroj predchádzania vzniku mikroplastov. Prístup Európskej Únie, politika životného prostredia a tvorba právnych predpisov, týkajúcich sa danej problematiky.