Recykláciu nezvýšia len limity - Mátel, František
Recyklovanie znižuje rastúce objemy odpadu. Cirkulárna ekonomika predpokladá využívať v maximálnej miere opakovateľne používateľné výrobky, predlžovanie ich životnosti, vyrábanie opraviteľných výrobkov, posudzovanie výrobkov po ich životnosti ako druhotných surovín a recyklovanie výrobkov. Stanovené limity pre zvyšovanie podielu recyklácie odpadov sa nedarí plniť. Cena je jedným z hlavných dôvodov nezáujmu trhu o recyklované výrobky. Náklady na recyklovanie, ceny a odbyt na trhu. Možnosti podpory recyklácie.