Úprava rozhodovania správcu dane v prípade autoremedúry - Hrtánek, Ladislav
Správca dane má právnu povinnosť prijať odvolanie daňového subjektu proti vlastnému rozhodnutiu, pričom musí v prvom rade posúdiť podané odvolanie z obsahovej stránky. Taktiež prvostupňový správca dane posúdi právnu správnosť podaného odvolania, predovšetkým či je podanie odvolania možné a či bolo odvolanie podané v odvolacej lehote. Pokiaľ prvostupňový správca dane usúdi, že odvolaniu vyhovie v plnom rozsahu, tak o ňom môže ako v jedinom prípade rozhodnúť v rámci autoremedúry.