[Zapojení České republiky do mezinárodního úsilí o posílení globální měnové a finanční stability] - Šaroch, Stanislav
Recenzia publikácie ukazujúcej, ako sa Česká republika podieľa na medzinárodnom úsilí posilniť globálnu menovú a finančnú stabilitu, v oblasti globálneho riadenia, medzinárodného dohľadu Medzinárodného menového fondu (MMF), výmenných kurzov a kurzových režimov, riadenia kapitálových tokov a globálnej finančnej záchrannej siete. V oblasti medzinárodných mien sa pozornosť sústreďuje aj na prijatie eura. Poukazuje sa aj na účasť ČR na posilňovaní dôveryhodnosti a stability finančného systému, vrátane zapojenia do medzinárodnej spolupráce. Autor publikácie je bývalým členom Českej národnej banky a venoval sa problematike MMF a Svetovej banky (WB). Publikácia je určená najmä študentom vysokých škôl, štátnym úradníkom a zástupcom finančného sektora hľadajúcich súvislosti medzinárodných reformných opatrení a českého prístupu.