Kritické poznámky k aktuálnym teoretickým interpretáciám hybridnej vojny - Škvrnda, František
Fenomén hybridnej vojny v kontexte súčasných bezpečnostných štúdií na Západe. Chápanie hybridnej vojny a spôsoby jej interpretácie. Pohľad na problém hybridnej vojny v ruskej literatúre. Rozdiely v chápaní teórie hybridnej vojny na Západe a v Rusku.