Poistenie zodpovednosti zamestnanca za škodu spôsobenú zamestnávateľovi - Skolodová, Katarína
Zodpovednostné vzťahy patria medzi odvodené pracovnoprávne vzťahy a sú nepríjemnou, avšak bežnou súčasťou pracovného života. V prípade škody, ktorú spôsobí zamestnávateľovi zamestnanec sa môže jednať o významnú udalosť, ktorá by mohla mať negatívny vplyv na finančnú situáciu zamestnanca. Možnosť ochrany pred týmto negatívnym vplyvom zo strany komerčných poisťovní.