Delené pracovné miesto - výkon práce - Hrtánek, Ladislav
Výkon závislej práce na delenom pracovnom mieste predstavuje špecifickú organizáciu výkonu takejto práce. Pre vznik aj ukončenie práce v rámci deleného pracovného miesta preto ustanovuje Zákonník práce špecifickú právnu úpravu. Jednotliví zamestnanci, pracujúci na delenom pracovnom mieste, si môžu dohodnúť spôsob organizácie práce, preto delené pracovné miesto predstavuje špecifický výkon závislej práce.