Pôžička poskytnutá zamestnancovi - Mintál, Ján
V bežnej prevádzkovej činnosti podnikov existujú podnikateľské subjekty, ktoré majú voľné finančné prostriedky a môžu tieto prostriedky poskytnúť inému subjektu formou pôžičky. Pri pôžičkách poskytnutých zamestnancom podniku sa môže jednať o zamestnanecký benefit v rámci sociálnej politiky zamestnávateľa, ak sa tieto pôžičky oproti bankám a iným finančným inštitúciám poskytujú za výhodnejších podmienok.