Charitatívna a humanitárna činnosť z pohľadu daní a účtovníctva - Böszörményi, Jana
Darovanie tovaru alebo služieb na charitatívnu a humanitárnu činnosť z pohľadu daní a účtovníctva, s názornými príkladmi a aj v súvislosti so situáciou na Ukrajine a zaktivizovaním iniciatívy na pomoc ľuďom v núdzi, keď sa solidarita spoločnosti stretáva so stále platnou a zatiaľ nezmenenou legislatívou, platnou pre podnikateľské prostredie a aj občana. Súvisiace colné predpisy. Dary súvisiace s charitatívnou a humanitárnou pomocou z pohľadu zákona o dani z príjmov, zákona o dani z pridanej hodnoty a účtovníctva. Charitatívna reklama a reklamné predmety z pohľadu dane z príjmov, zákona o dani z pridanej hodnoty a zákona o účtovníctve. Príspevok na ubytovanie a zdaňovanie príspevku za ubytovanie odídenca.