Uplatňovanie zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia (pri zohľadnení nového usmernenia ministerstva financií) - Kočiš, Michal
Uplatňovanie zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia prináša v praxi a súvisiace ťažkosti, napr. otázka podmienok pre priznanie daňových výhod vyplývajúcich z týchto zmlúv, narážajúc primárne na nevyhnutnosť jasného vymedzenia vzťahu týchto medzinárodných zmlúv a vnútroštátneho práva a ich následnej interpretácie. Prehľad základných súvislostí týkajúcich sa uplatňovania týchto zmlúv, aj na základe aktuálneho nového usmernenia Ministerstva financií SR a s komentárom k jeho záverom v širších súvislostiach daňového práva. Prehľad základných právnych a daňových súvislostí uplatňovania týchto zmlúv a prípadné viaceré možnosti interpretácie, ktoré sa v praxi môžu ponúkať a ktoré v konečnom dôsledku môžu pôsobiť v prospech konkrétnej situácie daňových subjektov.