Teoreticko-metodologické východiská systému na sčítanie domov a bytov 2021 - Vanišová, Lucia
Sčítanie domov a bytov 2021 bolo v Slovenskej republike integrovaným sčítaním, pri ktorom sa využívali administratívne zdroje údajov v kombinácii s údajmi získanými od obcí. Z hľadiska formy išlo o vyčerpávajúce štatistické zisťovanie, pri ktorom bol použitý len elektronický formulár. Predmetom sčítania domov a bytov na území Slovenskej republiky v roku 2021 boli všetky domy a všetky byty v budovách bez ohľadu na to, či boli obývané alebo neobývané, a iné obývané obydlia k rozhodujúcemu okamihu sčítania.