Stravné pri pracovných cestách a vplyv jeho zvýšenia aj na stravovanie zamestnancov a osôb samostatne zárobkovo činných - Jarinkovičová, Valéria
Problematika zvýšenia stravného, poskytovaného najmä pri pracovných cestách a s tým úzko súvisiace zmeny, týkajúce sa stravovania zamestnancov a osôb samostatne zárobkovo činných, a to aj z aspektu Zákonníka práce a zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení n. p. a niektorých ďalších právnych noriem. V súlade s § 5 ods. 2 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v znení n. p. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR vydalo 31. marca 2022 nové opatrenie č. 116/2022 Z. z. o sumách stravného. Vyhlásené bolo 7. 4. 2022 a nadobúda účinnosť 1. mája 2022.