Služby z hľadiska DPH - Betáková, Jaroslava
Určenie miesta dodania služby pre správne zdanenie služby a vznik predmetu DPH podľa zákona o dani z pridanej hodnoty v z. n. p., s názornými príkladmi. Pravidlá určenia miesta dodania služby v rámci vnútorného trhu Európskej únie. Štatút a postavenie odberateľa. Základné pravidlá miesta dodania služby podľa slovenského zákona o DPH. Služba dodaná zdaniteľnej osobe a dodanie služby prevádzkarni. Informácia o tom, či príjemca služby je zdaniteľná osoba. Služba dodaná inej ako zdaniteľnej osobe. Okruh zdaniteľných osôb na účely určenia miesta dodania služby. Osobitné pravidlá pre určenie miesta dodania služby. Rozhodovanie o použití základných pravidiel alebo pravidiel osobitných.