Tri dekády transformácie rozvodovosti v Česku a na Slovensku. Intenzita, štruktúra a priestorové vzorce - Garajová, Alžbeta
Miera odlišnosti intenzity rozvodovosti v Česku a na Slovensku, so zameraním na obdobie po rozdelení Československa a sledovaním otázky, či v jeho dôsledku na začiatku 90. rokov prichádza k diferenciácii intenzity rozvodovosti alebo k priblíženiu intenzít rozvodovosti. Regionálne rozdiely a priestorové vzorce v porovnávaných krajinách a ich odlišnosti. Porovnanie za celé transformačné obdobie, s využitím detailných indikátorov aj na regionálnej úrovni, okresnej územnej úrovni – územnej štruktúry na úrovni LAU 2 (NUTS 4).