Impact of Fiscal Institutions on Public Finances in the European Union: Review of Evidence in the Empirical Literature - Gorčák, Martin
Vplyv rozpočtových inštitúcií na verejné financie v Európskej únii na základe kritického prieskumu relevantnej teoretickej a empirickej literatúry. Zistenie, že fiškálne inštitúcie (konkrétne fiškálne pravidlá) úspešne prispeli k väčšej fiškálnej udržateľnosti, zníženiu procyklickosti fiškálnych politík v rámci EÚ a zvýšeniu národnej zodpovednosti za fiškálne pravidlá posilnením národných fiškálnych rámcov. Odporúčania pre tvorbu fiškálnej politiky.