Does the Instability of Economic Development Affect the Elasticity of the Labour Market? - Daňová, Monika
Vplyv nestability ekonomického rastu na elasticitu trhu práce v súbore členských krajín EÚ27 v období 2000Q1–2019Q4. Zistenie, že časté krátkodobé trendy negatívneho ekonomického vývoja majú za následok zníženú citlivosť trhu práce na zmeny výkonnosti ekonomiky, prejavujúcu sa nižšou elasticitou zamestnanosti v porovnaní s jej hodnotami v ekonomikách so stabilným vývojovým trendom.