Measuring Monetary Policy by Money Supply and Interest Rate: Evidence From Emerging Economies - Bui, Trung Thanh
Úloha úrokovej miery a peňažnej zásoby pri meraní menovej politiky v dvanástich rozvíjajúcich sa ekonomikách. Peňažná zásoba a úroková miera ako užitoční prediktori zmien inflácie. Nárast úrokovej sadzby infláciu skôr zvyšuje ako znižuje, zatiaľ čo peňažná zásoba má na infláciu pozitívny a očakávaný vplyv. Tieto zistenia naznačujú, že úroková miera nemusí úplne vystihovať celkové nastavenie menovej politiky alebo úroková sadzba má na infláciu len obmedzený vplyv.