Ako si poradíme bez uhlia a čo to bude stáť?
SR sa zaviazalo ukončiť do dvoch rokov s výrobou elektrickej energie z uhlia, čo je dobrá správa pre životné prostredie. Nie je ale jasné, čím bude uhlie nahradené, aby to nemalo negatívny vplyv na ceny elektriny. Hľadajú sa iné alternatívy. Elektrina z jadra ako jedna z možností.