A Theoretical Framework to Evaluate ICT Disparities and Digital Divides: Challenges and Implications for E-Government Development - Lněnička, Martin
Využívanie informačných a komunikačných technológií (IKT) je rozhodujúce pre zvyšovanie efektívnosti verejného sektora, zlepšovanie prístupu k verejným službám, zvyšovanie transparentnosti a angažovanosti rôznych zainteresovaných strán do procesov verejného rozhodovania. Využívanie nových vznikajúcich technológií, ako je cloud computing, analýza veľkých dát, otvorené dáta, sociálne médiá alebo internet vecí. IKT a elektronická verejná správa - prieskumná analýza medzi členskými štátmi Európskej únie. Korelačné, faktorové, regresné a zhlukové analýzy. Zlepšenie využívania IKT vo verejnom sektore.