The Attitudes of Slovak Digital Native Students towards Online Video Advertising - Miklošík, Andrej
Štúdia analýzuje postoje slovenských študentov k online videoreklame. Prostredníctvom kvantitatívneho výskumu na vzorke 137 slovenských vysokoškolákov zisťuje ich znalosti a preferencie týkajúce sa rôznych formátov videoreklamy, používania blokovačov reklám a postojov k plateným službám umožňujúcim konzumáciu videoobsahu bez reklám. Výsledky ukázali, že používatelia uprednostňujú preskočiteľné reklamy, radšej však budú vystavení jednej dlhšej nepreskočiteľnej videoreklame ako trom kratším reklamám s možnosťou preskočenia.