Banks' Credit Losses and Provisioning over the Business Cycle: Implications for IFRS - Malovaná, Simona
Skúmanie procyklickosti úverových strát bánk a tvorby opravných položiek v Českej republike v rôznych fázach hospodárskeho cyklu. Tvorba opravných položiek má kľúčový význam pre odolnosť bankového sektora. Slúži ako nárazník proti očakávaným úverovým stratám a výrazne ovplyvňuje ziskovosť bánk, čo môže mať následne vplyv na ich kapitálovú primeranosť a úverovú kapacitu. Tvorba opravných položiek podľa Medzinárodného štandardu finančného výkazníctva (International Financial Reporting Standard - IFRS).