Nestabilita straníckeho systému Slovenskej republiky - Ondruška, Michal
Mnohé krajiny strednej a východnej Európy (CEE) sú dlhodobo označované za nestabilné. Vznikajú nové politické strany a nahrádzajú staré, ktoré za pár rokov sú nahradené ešte novšími. Tento jav má za následok volebnú volatilitu a vysokú nestabilitu politických systémov, ktoré predstavujú hrozbu pre nové demokracie v strednej a východnej Európe. Analýza nestability straníckeho systému Slovenska v rokoch 1998 až 2016.