Hledání politicky nestranné metody rozdělení křesel v evropském parlamentu mezi členské země: srovnání cambridgeského kompromisu s dalšími navrhovanými metodami - Charvát, Jakub
Pravidlá pre rozdelenie kresiel v Európskom parlamente. Lisabonská zmluva ako východiskový dokument špecifikujúci všeobecné podmienky na vytvorenie Európskeho parlamentu s ohľadom na veľkosť zastúpenia jednotlivých členských krajín Európskej únie. Návrhy procedur pre rozdeľovanie kresiel - Cambridgeský kompromis, parabolická metóda a umocňovací kompromis.