Exchange Rate Impacts on International Trade - Mehtiyev, Jalil
S rastúcimi aktivitami medzinárodného obchodu existuje viac regulačných postupov, ktoré môžu byť prekážkou v obchodovaní. Jednou z takýchto prekážok je volatilita výmenného kurzu, ktorá ovplyvňuje obchodné aktivity priamo, ako aj nepriamo. Volatilita výmenných kurzov mien môže ovplyvniť obchodné záväzky a tiež obchodnú rovnováhu krajiny. Analýza korelácie medzi infláciou a devalváciou a jej dopady na obchodnú bilanciu.