Digitization of the Economies of Ukraine and Poland: National and Regional Dimensions - Melnyk, Maryana
Súčasné trendy v digitalizácii ekonomík Ukrajiny a Poľska na národnej a regionálnej úrovni. Podstata digitalizácie ekonomiky, jej vzťah s ekonomickým rastom, postavením sveta na úrovni rozvoja digitálnej ekonomiky a jej komponentov (prístup na internet, kybernetická bezpečnosť, digitálne kompetencie obyvateľstva a pod.). Porovnanie postavenia Ukrajiny a Poľska v medzinárodnom hodnotení digitalizácie, inovácií a konkurencieschopnosti. Národné a regionálne rozdiely pri poskytovaní prístupu na internet obyvateľom na Ukrajine a v Poľsku. Potreba prijať účinné opatrenia na urýchlenie digitálnej transformácie ukrajinského hospodárstva - program EU4Digital v rámci politiky Východného partnerstva podporuje digitalizáciu Ukrajiny.