Predaj a kúpa podniku alebo jeho časti v reálnych hodnotách - Gášpárová, Eva
Predaj podniku je upravený v ustanoveniach § 476 a § 488 Obchodného zákonníka. Predaj podniku sa môže realizovať an základe zmluvy o predaji podniku. Pre jej platnosť sa vyžaduje písomná forma a overené podpisy predávajúceho a kupujúceho. Zmluvou o predaji podniku sa predávajúci zaväzuje previesť na kupujúceho vlastnícke právo k veciam, iné práva a iné majetkové hodnoty, ktoré slúžia prevádzkovaniu podniku, a kupujúci sa zaväzuje prevziať záväzky predávajúceho súvisiace s podnikom a zaplatiť kúpnu cenu.