The Social Construction of Slovakia as a Donor and Its Power Effects - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Diskusia o diskurzoch, ktoré tvoria slovenský rozvoj spolupráce a sú základom pre budovanie identity Slovenska ako darcu. Ucelený pohľad na diskurzívnu konštrukciu slovenského rozvoja spolupráce. Mocenské vzťahy medzi starými a novými členskými štátmi EÚ. Analýza slovenského rozvojového diskurzu. Slovenské rozvojové diskurzy z hľadiska ich mocenských efektov a identít, ktoré tieto diskurzy vytvárajú.