Applying Industry 4.0 and Its Impact in Printing Industry - Richnák, Patrik, 1988-
Identifikácia digitálnej transformácie v rámci prebiehajúcej priemyselnej revolúcie na čele s priemyslom 4.0, s definovaním jej uplatnenia a vplyvu v rámci polygrafického priemyslu na Slovensku, na základe výsledkov dotazníkového prieskumu skúmajúceho aplikáciu priemyslu 4.0 v 50 podnikoch pôsobiacich v polygrafickom priemysle na Slovensku. Závery, že povedomie o priemysle 4.0 v polygrafickom priemysle je na miernej úrovni, pričom väčšina respondentov sa domnieva, že priemysel 4.0 môže významne transformovať výrobu. Najväčším prínosom pri aplikácii priemyslu 4.0 v podnikoch polygrafického priemyslu sa ukazuje zníženie výrobných nákladov, najpreferovanejšou technológiou aditívna výroba a najväčšou prekážkou nedostatok finančných zdrojov na jeho zavedenie.