The Fractional-Order Goodwin Accelerator Model - Ševček, Tomáš, 1997-
Model akcelerátora navrhnutý Goodwinom v roku 1951 je jedným z priekopníckych nelineárnych matematických modelov hospodárskeho cyklu. Článok analyzuje dynamický systém zlomkového rádu špecifickej formy zovšeobecneného dynamického systému pochádzajúceho z modelu akcelerátora Goodwin.