Effects of Industry 4.0 on Human Capital and Future of Jobs - Puhovichová, Diana, 1994-
Rastúca digitalizácia, automatizácia a robotizácia podnikových procesov vedúca k rozšíreniu pracovísk s vysokou úrovňou zložitosti a potrebe neustáleho vzdelávania zamestnancov. Teoretický výskum problematiky priemyslu 4.0 a jeho vplyvu na pracovnú silu a budúcnosť pracovných miest. Trendy zániku niektorých pracovných miest a vytvárania nových pracovných miest, ktoré koncept priemysel 4.0 ponúka vo forme príležitostí. Prehľad kompetencií pracovníka, ktoré spĺňajú požiadavky éry priemyslu 4.0 a súbor kľúčových riešení pre podniky v oblasti riadenia ľudských zdrojov.