The Impact of Automation on Employment Growth in Slovakia - Majzlíková, Erika, 1993-
Prehľad literatúry o predpokladaných dopadoch automatizácie na národné ekonomiky. Skúmanie vzťahu medzi automatizáciou a zamestnanosťou. Zistenie, že pri povolaniach s vyšším rizikom automatizácie sa vyskytol nižší rast zamestnanosti medzi rokmi 2014 a 2019 na Slovensku. Možnosť porovnania, do akej miery automatizácia ohrozuje trh práce konkrétnej krajiny s inými krajinami.