Patent Box in Slovakia – Success or Failure? - Kováč, Branislav, 1976-
Analýza efektívnosti patent boxu na Slovensku, ktorý bol zavedený od 1. 1. 2018, so zameraním na otázku, či je to užitočný daňový stimul na podporu investícií do výskumu a vývoja. Analýza, či táto nová daňová motivácia pre tých, ktorí držia patenty, úžitkové vzory alebo vynájdu softvér, bola úspešná alebo neúspešná, na základe údajov Finančnej správy SR o daňovníkoch, ktorí využili patent box podľa príslušného zákona.