Ad-Hoc Approaches to Stress Testing in the Pandemic Era - Golha, Peter, 1977-
Hlavný cieľ všeobecného stresového testovania - posúdenie výkonnosti finančného systému v mimoriadnych podmienkach. Záťažové testy sú navrhnuté tak, aby poskytovali užitočné výhľadové hodnotenie odolnosti bánk za osobitných okolností. Vplyv pandemického šoku na bankový sektor a ekonomiku.