Impact of Corona Crisis on Economic Development and the Situation in the Financial Sector of the Insurance Industry - Móžiová, Darina, 1985-
Vplyv krízy v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na hospodársky vývoj a situáciu vo finančnom sektore poisťovníctva na základe štatistických údajov získaných v Slovenskej asociácii poisťovní, aj s porovnaním s obdobím pred koronakrízou. Analýza údajov o predpísanom poistnom vrátane aktívneho zaistenia za všetky poisťovne a pobočky v Slovenskej republike a o vzniknutých poistných udalostiach. Technický výsledok ukazujúci, ako poisťovňa hospodárila so škodami vo svojom portfóliu počas krízy. Finančný výsledok ukazujúci, ako poisťovne nakladali s rezervami a ako dokázali zvýšiť ich hodnotu. Kombinovaný výsledok ukazujúci, akým percentom sa na tomto výsledku podieľalo neživotné poistenie a aktívne zaistenie. Porovnanie rokov 2019 a 2020 pre zistenie vplyvu koronakrízy.