Analyzing the Interactions of Monetary and Fiscal Policy in a Small Open Economy Using a DSGE Model - Csápai, Ádám, 1996-
Odhad modelu dynamickej stochastickej všeobecnej rovnováhy (DSGE) s menovou a fiškálnou politikou. Analýza interakcie týchto politík v Maďarsku. Reakcia endogénnych premenných - výstup, inflácia, nominálna úroková miera, vládne výdavky a vládne príjmy, na nesystematické šoky nominálnej úrokovej miery, vládne výdavky a vládne príjmy.