Economic Damage to the State Due to Unpaid Taxes and Levies - Harumová, Anna, 1955-
Problematika daňových podvodov, daňových únikov a vyhýbania sa daňovej povinnosti. Zneužívanie daňového systému, ktoré sa dá charakterizovať ako reálny odraz správania sa daňových subjektov v konkrétnej daňovej praxi, v dôsledku čoho sa znižujú daňové príjmy verejných rozpočtov, keďže výber daní sa z roka na rok znižuje v porovnaní s odhadmi daňovej správy vo väčšine členských štátov Európskej únie. Daňové úniky v dôsledku podvodných postupov tak spôsobujú jednotlivým štátom hospodárske škody.