Evaluation of the Company's Environmental Behavior Through Environmental Management Indicators as Part of Environmental Reporting - Pusztiová, Lea, 1994-
Environmentálna zodpovednosť podnikov, ktorá môže byť preukazovaná rôznymi spôsobmi, napr. uplatňovaním environmentálnej politiky, zavádzaním systémov environmentálneho riadenia, environmentálnym auditom a zverejňovaním environmentálnych správ. Zverejňovanie nefinančných a obdobných informácií, vrátane environmentálnych, v legislatíve Slovenskej republiky podľa zákona o účtovníctve a na základe smernice Európskej únie, pričom mnohé podniky, ktorým záleží na životnom prostredí, majú tieto informácie zverejnené na svojich internetových portáloch, kde sú prístupné verejnosti.