Iran's Position as an Oil Power - Dančo, Ján, 1996-
Ťažba a vývoz ropy ako najdôležitejšie odvetvie hospodárstva Iránskej islamskej republiky. Najvýznamnejšie faktory, ktoré ovplyvňujú ropný priemysel v Iráne, pričom sa berú do úvahy najmä vonkajšie determinanty, ako sankcie a ich účinnosť, volatilita cien ropy a politické a hospodárske vzťahy medzi Iránom a medzinárodným spoločenstvom. Perspektívy iránskeho hospodárstva v nasledujúcich desaťročiach, aj s hlavnými ekonomickými otázkami, ktorým bude čeliť administratíva novozvoleného prezidenta Ebrahima Raisiho.