Metáforas sobre la crisis del COVID-19 en el lenguaje económico - Pavliková, Želmíra, 1979-
Kognitívna lingvistika ukázala, že metafora je základným nástrojom na štruktúrovanie myslenia a prenos vedomostí, pretože umožňuje vyjadriť niečo neznáme v termínoch niečoho známeho. Metafora je prítomná v jazyku každodenného života, ale aj hrá veľmi dôležitú úlohu v oblasti špeciálnych jazykov. Práca analyzuje metaforu súvisiacu s krízou COVID-19 v ekonomickom jazyku a jej použitie zaradením do sémantických kategórií.