Retail Products' Sustainability from the Point of Czech Consumers' View - Jaderná, Eva
Udržateľnosť v retaile je jedna z najdôležitejších častí strategického manažérskeho rozhodovania. Jeden z aspektov udržateľnosti retailera je ponuka udržateľných produktov. Udržateľné produkty znamenajú skutočný záujem o environmentálny, sociálny a ekonomický rozvoj. Udržateľnosť je aspekt, ktorý podporuje lepší pocit spotrebiteľa pri spotrebe produktov. Cenová úroveň mnohých udržateľných produktov je porovnateľná s cenami obyčajného sortimentu, preto je udržateľná ponuka zaujímavá pre mnoho spotrebiteľov. Prezentácia výsledkov marketingového výskumu z roku 2021, ktorý bol zameraný na vnímanie udržateľného produktu a záujem o udržateľnosť u rôznych druhov tovaru. Aspekty, ktoré sú dôležité pri posudzovaní udržateľných produktov.