Erzherzog Rudolf IV. Der Stifter in österreichischer Landeskunde - Maier, Tomas, 1965-
Článok pojednáva o jednoznačne najvýznamnejšom panovníkovi rakúskych historických krajín. Rudolf IV. postavil svoje krajiny na vyššiu pozíciu ako ostatné historické krajiny Rímsko-nemeckej ríše. Hoci sa Habsburgovci v jeho ére nedostali na rímsky trón, Rudolf IV. sa čoraz viac venoval habsburským dedičným krajinám.