Rozvoj stresového testování v praxi - Ketzer, Jaroslav
Stresové testovanie sa postupne stalo štandardným nástrojom merania rizík a vďaka svojmu univerzálnemu použitiu sa dnes využíva v mnohých oblastiach. Dynamický vývoj stresového testovania v bankovníctve vplyvom nárastu výpočtových kapacít a rozvoju softvérových nástrojov, ktoré umožňujú efektívne pripraviť, spravovať a rozvíjať stresové testovanie. Stresové testovanie našlo svoju obľubu nielen v jednotlivých bankách a inštitúciách, ale aj u orgánov dohľadu.