Open Banking - trend plný inovací - Machač, Ondřej
Open banking je banková prax, ktorá umožňuje poskytovateľom finančných služieb tretích strán otvorený prístup k infraštruktúre bankových, transakčných údajov spotrebiteľov z bánk a nebankových finančných inštitúcií. Za trendom open bankingu (otvoreného bankovníctva) stoja nové potreby zákazníkov vplyvom digitalizácie, nové technológie, konkurenčný tlak, regulácie a štandardy.