Selected Determinants of Income Poverty Among Migrants and Asylum Seekers in the European Union - Raneta, Leonid, 1982-
Štúdia sa snaží preskúmať kľúčové determinanty chudoby medzi migrantmi a žiadateľmi o azyl. Na dosiahnutie toho cieľa sú použité údaje o príjmoch na úrovni domácností a životné podmienky z databázy EU-SILC 2018 a vybrané makropremenné, ako je príjem, sociálne dávky a pomer migrantov k počtu obyvateľov. Aspekty a sociálne parametre chudoby medzi prisťahovalcami v Európskej únii. Vplyv migračnej a utečeneckej krízy na sociálno-ekonomické prostredie krajín EÚ.