Balenie a obaly - funkcie a trendy - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Základné funkcie obalov - ochrana výrobku, funkčnosť v priebehu baliaceho procesu, funkčnosť v logistickom reťazci, príspevok obalu ku prezentácii a marketingu, prijateľnosť pre zákazníka, poskytovanie nevyhnutných informácií, zabezpečenie bezpečnostných požiadaviek a uspokojenie legislatívnych požiadaviek a ich charakteristiky. Trendy v nárokoch na obaly a ich prepojenie na jednotlivé funkcie obalov.