Inflácia ako problém súčasnosti, ale aj budúcnosti - Staško, Martin, 1984-
Od roku 2021 obyvateľstvo Slovenska pociťuje neustále sa zvyšujúce ceny tovarov a služieb. Hlavným dôvodom tohto zvyšovania je narastajúca medziročná zmena základného ekonomického ukazovateľa, ktorým je inflácia. Narastajúce ceny nie sú len problémom Slovenska, ale takmer všetkých krajín Európskej únie. Vývoj inflácie na Slovensku za obdobie posledných piatich rokov, ako aj v komparácií jednotlivých krajín eurozóny k januáru 2022. Tovary a služby, ktoré boli a sú hlavným predmetom zdražovania. Opatrenia centrálnych bánk a jednotlivých vlád na zmiernenie inflácie.