Pracovný pomer na dobu určitú - Tekeli, Jozef
Pracovný pomer sa môže uzatvárať na určitú dobu, alebo na neurčitý čas. Doba trvania pracovného pomeru má zásadné právne dôsledky na právny status zamestnanca a povinnosti zamestnávateľa. Pre zamestnávateľa je nepomerne výhodnejšie zamestnávať zamestnanca na určitú dobu. Zamestnávatelia však často v praxi robia chyby v pracovnej zmluve pri vymedzení doby trvania pracovného pomeru na dobu určitú. Zrozumiteľné vysvetlenie spôsobov vymedzenia pracovného pomeru na určitú dobu v pracovnej zmluve.